L’entitat mira ja a 2021 amb el repte d’enfortir l’Escola TIC i obrir el seu catàleg de serveis a diferents sectors d’activitat
El Clúster TIC Catalunya Sud tancarà 2020 amb un increment del 15% de projectes respecte a l’any anterior. En un any de gran dificultat per la majoria de sectors, el de les tecnologies de la informació i la comunicació ha mantingut l’activitat i s’ha vist reforçat. Ara mateix una quarantena d’empreses formen part del Clúster, generant 1.500 llocs de feina directes i amb una facturació global al voltant dels 1.000 MEUR.
Des del Clúster TIC ressalten el treball de les empreses associades per respondre a les necessitats que ha marcat la pandèmia en els darrers mesos. Destaquen projectes com l’App de seguiment i vigilància de l’evolució de la COVID19 de la Generalitat de Catalunya, una plataforma de teleassistència mèdica en línia, impressió en 3D de mascaretes o elements per respiradors o fórmules de venda en línia per a petits productors. Tots ells són, segons el President del Clúster TIC, Pablo Mazón, exemples de com el sector TIC “és una eina imprescindible per la societat i la resta de sectors per avançar”. Per Mazón “com a Clúster és un orgull que empreses d’aquí desenvolupin aquest tipus de tecnologies. És una tendència que sortirà reforçada pel Covid i s’hauria de potenciar per part de les institucions públiques”.
L’Escola TIC ha estat un dels eixos vertebradors de l’activitat del Clúster TIC Catalunya Sud al llarg del darrer any i és manté com una de les grans apostes de cara a 2021. Es tracta d’un projecte únic a Espanya que ofereix la formació especialitzada que demanden les empreses del territori. Ara mateix, el grau d’inserció laboral dels alumnes que completen la formació és del 70%. L’Escola es va adaptar ràpidament a les restriccions i durant uns mesos es va reconvertir a un format 100% en línia. En poques setmanes acabarà el darrer curs d’aquesta edició 2020 en el qual hi han participat un total de 62 alumnes. S’està treballant ja en les properes formacions que aniran al voltant del 5G, la ciberseguretat i el blockchain, entre d’altres llenguatges de programació. Entre els reptes per les properes edicions hi ha ampliar el nombre de cursos especialitzats, obrir la formació a alumnes que venen de disciplines no informàtiques i incrementar la presència femenina entre l’alumnat.
Des del Clúster TIC Catalunya Sud es fa una valoració “del tot satisfactòria” de l’experiència. El president del Clúster, Pablo Mazón, ha ressaltat que “un dels reptes per 2021 és potenciar encara més l’Escola donant-la a conèixer a empreses de diferents sectors del territori”.
Mazón ha ressaltat també que es seguirà treballant per “reforçar la musculatura del Clúster, incrementar el nombre d’empreses associades i de projectes en els què participem”. En aquesta línia i amb la vista posada en el nou any, el Clúster TIC Catalunya Sud prepara ja una jornada de Speed Dating en format virtual pel mes de febrer, que serà punt de trobada entre empreses del sector i estudiants. Així mateix, al juny de 2021 està prevista una nova edició de la jornada Ficommerce per connectar experts i emprenedors del món digital.
Contacte premsa
Mònica Carrasco
699 566 741
www.ticsud.cat