Col·locada la primera pedra de 132 nous habitatges de lloguer social a Mas Iglesias

Redacció: 17/09/2024

Aquest dimarts, 17 de setembre de 2024, s’ha posat la primera pedra de 132 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer a la finca ubicada al carrer Jaume Vidal i Alcover, número 24 de Reus, a la zona de Mas Iglesias. Es tracta de la primera promoció d’habitatge de protecció oficial impulsada per l’Ajuntament de Reus, a través de REDESSA, en 13 anys.

La promoció és possible gràcies a la col·laboració publicoprivada mitjançant la constitució d’un dret de superfície adjudicat per REDESSA, per un termini de 75 anys. La construcció, gestió i explotació dels habitatges, anirà a càrrec de l’adjudicatària, Llogueralia Reus, que pertany al grup Construcciones Rubau, SA i que invertirà 17.377.708 euros en la construcció de l’edifici.

L’acte, presidit per l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha comptat amb la participació del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges; la regidora d’Habitatge, Anabel Martínez i els responsables de la promotora Llogueralia Reus, SL.

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha manifestat que

“amb aquesta primera pedra anem per feina en polítiques d’habitatge”. “Aquest mateix estiu es va fer la compra del primer pis en el marc del Protocol d’adquisició d’habitatges per a destinar-los a lloguer social i també avança la rehabilitació de deu blocs de pisos al barri Fortuny. Per tant, donem resposta amb actuacions concretes a una de les principals preocupacions de la ciutadania, que és l’accés a l’habitatge”, ha afegit.

La finca, de gairebé 2.000 m2 té una edificabilitat de més de 12.000 m2. L’alçada màxima de la promoció és de planta baixa més sis pisos. Pel que fa a la planta baixa, els usos admesos són comercial, oficines, sanitari-assistencial, educatiu, recreatiu, esportiu i sociocultural. L’arquitecte del projecte, Carlos Jurado, ha explicat que

“el disseny de l’edifici millora els requisits especificats per la Unió Europea pel que fa a eficiència energètica, amb una coberta plena de plaques solars. A més, es treballarà amb criteris de circularitat i proximitat dels proveïdors. La construcció fomentarà els espais comuns i la mobilitat sostenible, amb un gran espai d’aparcament de bicicletes”.

Les tipologies dels 132 nous habitatges s’han definit i treballat en funció de les necessitats habitacionals registrades pel Servei d’Habitatge.

La tipologia d’habitatges previstos són:

  • 78 habitatges amb 2 dormitoris, cuina i bany complet. Superfície entre 45 i 55m2 útils, amb un espai exterior propi.
  • 54 Habitatges amb 3 dormitoris, cuina i bany complet. Superfície entre 60 i 65m2 útils, amb un espai exterior propi.
  • Un 4% dels habitatges són adaptats. Tots els habitatges tenen espai exterior propi.

També s’han previst espais d’ús comú complementari a cada planta per als usuaris dels habitatges. Són espais compartits i terrasses amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les famílies que hi visquin.

Els pisos s’atorgaran tenint en compte el registre de sol·licitants d’habitatges de protecció oficial i els llogaters hauran de tenir-hi el seu domicili habitual i permanent.

La promoció compta amb ajuts Next Generation, per un import de 3.427.425 €. Per a obtenir aquesta subvenció, les obres han d’estar finalitzades abans del 30 de juny de 2026.

Galeria

També et pot interessar

Acte lliurament Premis TIC Catalunya Sud

Acte lliurament Premis TIC Catalunya Sud

El Foyer Marià Fortuny de firaReus Events acollirà demà, 18 de setembre, el lliurament dels Premis TIC Catalunya Sud, impulsats pel Clúster TIC i REDESSA, amb l’objectiu de reconèixer, premiar i donar visibilitat a les empreses i projectes del sector tecnològic que...