Ajuntament de Reus

El Parc Tecnològic i d’Innovació del Tecnoparc de Reus se suma a una iniciativa estatal per donar a conèixer els espais d’innovació

Redacció: 17/10/2024

  • Aquesta iniciativa està impulsada per l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE) sota el nom “Espais d’Innovació APTE” i se celebrarà arreu de l’Estat la primera setmana de novembre
  • En col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat, el divendres 8 de novembre, el Parc Tecnològic i d’Innovació de Reus ha organitzat una jornada de portes obertes al Centre de Ciències Òmiques (COS)

El projecte “Espais d’Innovació APTE” pretén visibilitzar i acostar a la ciutadania les capacitats i oportunitats que ofereixen els espais d’innovació situats als parcs membres de l’associació, amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament científic i tecnològic de l’Estat.

La iniciativa s’articula al voltant d’una sèrie de visites guiades durant les quals s’obriran les portes d’un total de 39 espais innovadors, situats en 16 parcs científics i tecnològics distribuïts en 10 comunitats autònomes espanyoles. Aquestes jornades permetran a investigadors, empreses, societat civil i administracions públiques conèixer de primera mà les Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats; els living labs i altres centres dedicats a la innovació que fomenten l’experimentació i el desenvolupament tecnològic a l’Estat.

El Centre de Ciències Òmiques (COS) de Reus

En el cas del Parc Tecnològic i d’Innovació Tecnoparc de Reus, l’espai escollit és el Centre de Ciències Òmiques (COS), unitat mixta entre el centre tecnològic Eurecat i la Universitat Rovira i Virgili. Des del 2014, el COS forma part del Mapa Nacional d’Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS), essent un dels nodes de la ICTS Omicstech. Es tracta d’una infraestructura científica equipada amb eines i tecnologies capdavanteres en el camp de les ciències òmiques per a l’estudi de biomarcadors que ajuden a entendre els sistemes biològics i a analitzar els mecanismes d’acció i la demostració de l’efecte de fàrmacs o nutrients per a avançar cap a la nutrició i la salut personalitzades.

La jornada de portes obertes a aquest espai tindrà lloc el divendres 8 de novembre a les 10 h. Les persones interessades a assistir-hi es poden inscriure fent clic en aquest l’enllaç o bé al web de REDESSA, apartat CALENDARI.

Galeria

També et pot interessar