L’Ajuntament de Reus i REDESSA destinaran 1,6 milions d’euros a l’adequació de nous espais per a acollir noves empreses a la ciutat. Unes inversions que venen donades per quatre factors: la plena ocupació dels centres d’empreses de REDESSA, els plans de creixement d’algunes de les empreses instal·lades als nostres centres, l’interès de noves empreses per instal·lar-se a la ciutat i a REDESSA i la tasca de captació de corporacions vinculades a sectors estratègics per la ciutat.
El pressupost preveu un inversió d’1.186.449 euros per acabar i posar en funcionament l’edifici edifici annex a Eurecat, situat al Campus Bellissens. Una inversió potent i molt important per respondre a la creixent demanda amb la posada en marxa nous espais per a empreses tecnològiques i biotecnològiques. A més, es destinaran 400.000 euros per crear nous espais a l’edifici de REDESSA Tecno, al Tecnoparc.
L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha posat en valor
“la capacitat de REDESSA d’atracció d’activitat econòmica i el fet que Reus és un emplaçament immillorable per viure, treballar i instal·lar-hi una empresa: bones comunicacions amb les infraestructures de transport i una potent cartera de serveis i recursos”.
I ha afegit:
“Les inversions permetran generar noves dinàmiques que cohesionin encara més els dos costats de l’avinguda de Bellissens; en una zona estratègica de creixement, amb una gran projecció i importants infraestructures projectades, com l’estació de Bellissens i l’estació intermodal”.
Actualment REDESSA gestiona 22.000 m2 distribuits en els centres d’empreses de REDESSA Viver, REDESSA Naus, REDESSA Tecno i REDESSA Cepid, amb una mitjana d’ocupació que se situa al 94,3%. En aquests espais hi ha unes 150 empreses instal·lades que sumen uns 1.400 professionals, la meitat dels quals dedicats al sector tecnològic.
El Consell d’Administració de REDESSA ja va aprovar el condicionament de l’edifici annex a Eurecat, situat al Campus Bellissens, per fer possible que estigui en funcionament l’any vinent. El projecte preveu que els espais puguin utilitzar-se de formes diverses en funció de les necessitats dels equips que hi treballin. Tal com explicava la consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès,
“Aquest espai planteja la versatilitat a l’hora de preveure futures compartimentacions que s’adaptin a les necessitats de creixement de les empreses, que és la característica dels centres d’empreses de REDESSA”.
L’edifici, consta de tres plantes d’unes dimensions aproximades 356 m2 cadascuna; més una planta semisoterrània d’uns 430 m2. Està previst que les obres surtin a licitació en breu i el termini d’execució serà d’uns 6 mesos.
L’altra gran actuació per adequar nous espais per a empreses a la ciutat està prevista al centre d’empreses de REDESSA Tecno, en un espai situat a la segona planta de l’edifici.
Són 450 m2 que fins ara han estat tancats i que ara s’habilitaran per a que puguin acollir noves empreses. A començaments d’any REDESSA iniciarà una primera fase d’obres que permetran facilitar l’accés a aquesta zona de l’edifici.
Les obres s’iniciaran al 2023 obrint un passadís que connectarà l’ala de l’edifici que toca a l’avinguda Argentina amb la resta d’espais de REDESSA Tecno. Des de REDESSA s’ha fet una estimació del cost de les obres i se situa al voltant dels 400.000 €. Les obres d’adequació d’aquest espai s’aniran desenvolupant en funció de les necessitats que tinguin les empreses d’instal·lar-se a la ciutat.
Les inversions anunciades a principis de desembre són les més importants que s’han realitzat a REDESSA en els últims 7 anys i responen a la demanda d’espais tant per part de les empreses instal·lades, com per part de noves empreses.