Reus estrena una oficina per a impulsar la innovació com a eina de transformació de la ciutat

Redacció: 06/02/2025

  • L’Oficina d’Innovació impulsada per l’Ajuntament de Reus a través de REDESSA, servirà per promoure el desenvolupament econòmic i social de la ciutat
  • L’Ajuntament de Reus té en marxa una setantena de projectes que tenen la innovació com a eix central. La nova Oficina d’Innovació actuarà com el paraigua sota el que es desplegaran totes aquestes iniciatives.

L’Oficina d’Innovació de Reus neix amb l’objectiu d’impulsar i facilitar la innovació de manera transversal a la ciutat. Aquest objectiu es treballarà a través de la col·laboració entre empreses, institucions, administracions i ciutadania, amb la voluntat de millorar la qualitat de vida, incrementar la competitivitat de les empreses, fomentar l’eficiència del serveis públics, potenciar la sostenibilitat i continuar posicionant Reus en l’àmbit de la innovació.

En paraules de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita,

“Reus és una ciutat innovadora. Les empreses, igual que la societat, enfronten nous reptes, que requereixen de noves solucions i aquesta oficina ens permetrà desenvolupar projectes pilot per abordar-los i coordinar les actuacions vinculades a la innovació que s’impulsen des de la ciutat, amb la voluntat de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ser referents en modernització urbana”.

L’àmbit d’actuació d’aquesta iniciativa serà principalment la innovació tecnològica, social, empresarial i educativa, posant especial atenció en sectors econòmics estratègics. Seguint les dinàmiques de treball d’altres iniciatives impulsades des de la ciutat a través de REDESSA, com és el cas del Hub Foodtech & Nutrition dins del sector agroalimentari, la nova Oficina d’Innovació actuarà com a hub, en aquest cas centrat en la innovació.

Entre les primeres accions de l’Oficina d’Innovació previstes per a aquest 2025, hi ha l’assessorament a empreses i emprenedors que necessitin una auditoria d’innovació per diagnosticar objectivament la capacitat innovadora de la seva empresa; l’acompanyament i cessió d’espais de prova on testejar productes o serveis innovadors; el foment de la innovació entre la ciutadania a través de jornades, premis, hackatons, etc.; l’organització d’esdeveniments professionals i l’impuls als projectes d’innovació de la ciutat.

El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha explicat que

“des de REDESSA ja fa molt de temps que es treballa el que anomenem “ecosistema REDESSA”, que és una xarxa de col·laboració formada per professionals, institucions, i altres agents vinculats a la innovació i al món empresarial, que troben en aquest futur districte d’innovació del Tecnoparc, un espai on compartir reptes i coneixements. Ara, a través de l’Oficina d’Innovació donarem forma a aquest ecosistema, a través de la creació d’una xarxa d’innovació local”.

Reus, una ciutat d’innovació

El passat mes de gener, l’Ajuntament de Reus i REDESSA van impulsar la Jornada d’Innovació Municipal en la qual es van poder veure exemples de projectes innovadors que s’estan impulsant des de diferents àrees de l’Ajuntament de Reus. Actualment, hi ha una setantena de projectes en desenvolupament o previstos per a aquest mandat, que abasten àmbits com la mobilitat, la transició energètica, la digitalització de les empreses o la participació ciutadana en la gestió pública, i que tenen la innovació com a eix central a través de la integració de tecnologies avançades, infraestructures modernitzades i polítiques innovadores.

Galeria

També et pot interessar