- Amb motiu del seu 30è aniversari, REDESSA ha presentat avui el nou mural que decora la façana de REDESSA Viver, el primer centre d’empreses de l’empresa municipal inaugurat l’any 1995
- L’obra incorpora la realitat augmentada per a fer un recorregut des de la tradició agrària i industrial de la ciutat, fins al seu present i futur vinculat a la tecnologia i la innovació
REDESSA ha presentat avui la pintura mural commemorativa dels seus 30 anys que s’ha realitzat al primer centre d’empreses municipal, REDESSA Viver i que decora la façana del carrer de Mataró, visible des de l’Avinguda Marià Fortuny. L’obra incorpora elements de realitat augmentada per ajudar a construir un relat que fusiona tradició i innovació.
El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha explicat que
“amb el 30è aniversari volíem acostar REDESSA a la ciutadania i aquest mural és un element que ens permet crear una experiència immersiva per explicar la nostra visió de ciutat, posant en valor el passat industrial i agrícola de la ciutat, i el present i futur on apostem per la innovació en tots els àmbits“.
Un mural per parlar d’història, tecnologia i innovació
En la conceptualització d’aquesta obra s’ha volgut reflectir l’esperit emprenedor de la ciutat i l’evolució del seu impuls empresarial i industrial al llarg de la història, del que REDESSA n’és hereva. D’esquerra a dreta, el mural fa un recorregut des de l’agricultura com a base econòmica del municipi i de la regió, fins a la irrupció de la tecnologia com a palanca de transformació de la ciutat en l’actualitat.
També s’hi han inclòs símbols del patrimoni reusenc, com la Prioral, i referències a iniciatives industrials pioneres del passat de la ciutat i que van ocupar l’espai on avui s’aixeca REDESSA Viver, com La Pensilvània, una de les primeres refineries de petroli de l’Estat, o la cèlebre empresa de rentadores Crolls; sense oblidar referències clau en la identitat de la ciutat com l’avellana, l’oli o el vermut.
La realitat augmentada permet que els espectadors del mural puguin fer aquest recorregut de forma molt més immersiva simplement escanejant uns codis QR que es col·locaran a la façana aquesta mateixa setmana. Amb aquesta tecnologia es pot veure com els elements del mural es mouen i interactuen entre ells, amb la voluntat d’explicar millor aquest relat de connexió entre passat i futur de la ciutat, i reforçant el missatge d’innovació i avenç constant.
A l’acte de presentació del nou mural hi ha assistit professionals de les empreses instal·lades a REDESSA Viver, als que REDESSA ha volgut fer partícips d’aquesta celebració.
Acostant REDESSA a la ciutadania
Aquest mural és una de les accions vinculades als actes de celebració del 30è aniversari de REDESSA, que es van iniciar a principis de l’any passat, coincidint amb els 30 anys de creació de l’empresa, i s’allargaran fins al mes de maig, ja que el maig de 1995 es va posar en marxa el centre d’empreses de REDESSA Viver. El principal objectiu d’aquest aniversari ha estat acostar l’activitat de REDESSA a la ciutadania i per aconseguir-ho, s’han organitzat entre d’altres, una caminada popular o la creació d’una audioguia, amb dos itineraris dissenyats per a explicar anècdotes i dades curioses del passat emprenedor de la ciutat de Reus i de l’activitat de REDESSA des dels seus orígens.