Les sessions començaran la setmana vinent i seran personalitzades
Una quinzena de projectes han accedit al programa d’acompanyament de la Incubadora TIC Sensor, del total de 33 presentats durant el procés de captació. Les sessions començaran la setmana vinent i cada projecte tindrà un assessor que l’acompanyarà en les diferents fases del procés de la incubadora: inicial, creixement i acceleració.
Aproximadament el 70% dels projectes que han accedit a la incubadora estan en fase inicial mentre que el 30% restant estan ja en fase de creixement o de consolidació, és a dir, ja estan treballant en el projecte i ja tenen clients.
La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha explicat que “els projectes seleccionats han demostrat tenir potencial de creixement i per tant, de generació d’activitat econòmica i de creació de llocs de treball qualificats a la ciutat, que és l’objectiu final de la incubadora tecnològica”.
Pel que fa als sectors n’hi ha de molt diversos, tot i que destaquen els relacionats amb l’alimentació i la nutrició, la sostenibilitat i l’economia col·laborativa i també els relacionats amb la biomedicina. En aquest sentit, entre els projectes seleccionats hi ha tres spin offs de la URV.
El jurat ha estat format per professionals d’empreses TIC, del món acadèmic i també per professionals independents del sector de la consultoria i mentoratge d’empreses.
Projectes innovadors de sectors molt diversos i liderats per emprenedors molt joves
Els projectes seleccionats són: Mammalab, XYZ, Dispositiu AEEG, Virtual menú, Golby, Our Home, Caigo, El proyecto, PUNT, Need Car Help, Alquimia Tech, Eixam, Eranimal, Toopclick, UP2Smart.
Pel que fa als perfils, estan majoritàriament liderats per joves: un 75% son d’emprenedors d’entre 18 i 35 anys. Un 80% dels seleccionats tenen estudis universitaris i superiors i un 70% estan integrats per un únic professional i la resta tenen entre dues i cinc persones.
Per sectors, un 20% de les empreses seleccionades estan relacionades amb temes d’alimentació i nutrició; un altre 20% són projectes de sostenibilitat i economia col·laborativa, un 13,5% estan relacionades amb l’oci i l’esport, un altre 13,5% són de biomedicina i el 33% restant són de temes diversos, que van des de serveis per a mascotes fins a projectes vinculats als recursos humans i els videojocs, entre d’altres.
Les empreses que participaran en el programa d’acceleració de la Incubadora TIC Sensor disposaran de domiciliació social a REDESSA, possibilitat d’ocupar un màxim de 3 llocs de treball al coworking instal·lat a l’Edifici Tecnoparc, i els serveis habituals dels centres d’empreses de REDESSA com recepció, menjador, i ús de zones comunes.