TECNOPARC ENTRA A FORMAR PART DE LA XARXA DE PARCS TECNOLÒGICS DE CATALUNYA I ESPANYA

Redacció: 24/02/2021

Es referma així l’aposta per la innovació i el coneixement que es fa des de REDESSA

REDESSA ha acreditat els serveis i instal·lacions que defineixen el Tecnoparc com a parc tecnològic i que fan possible que des d’aquesta setmana formi part de l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE) i de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT), com a soci de les dues entitats. Alguns dels requisits per a ser-ne membre són comptar amb terreny per a empreses, instal·lacions que dotin al parc de serveis comuns i suport a la innovació a través de vincles amb universitats o centres d’investigació, a més de la presència d’empreses innovadores al parc tecnològic, entre d’altres.

La regidora d’Economia i Coneixement i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, explica que “aquest tràmit és un pas més a favor de la innovació i el coneixement per consolidar la ciutat com a pol de creixement econòmic i de captació i retenció de talent, alhora que reforcem els lligams amb la comunitat científica i educativa”.

El parc tecnològic del Tecnoparc abasta una zona de 165 hectàrees en la qual REDESSA té dos centres d’empreses: el de Tecnoredessa, de 6.400 m2 i que compta amb 30 empreses instal·lades i gairebé 600 professionals; i el del Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID), que té una superfície de 4.200 m2 i compta amb 8 empreses instal·lades i uns 360 professionals. L’APTE i la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya han valorat positivament també l’enfoc cap als sectors TIC, agroalimentari, sanitat i turisme i la presència de la seu del Clúster TIC i l’Escola TIC en aquesta zona, a més del projecte de la incubadora TIC i l’aposta per la creació d’startups i spinoffs.

L’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya compta actualment amb 52 socis i amb la col·laboració de 44 universitats espanyoles. Hi treballen gairebé 180.000 professionals, dels quals més d’una quarta part es dedica a tasques d’I+D. De la seva banda, la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya compta compta amb 14 membres com el Parc UPC, La Salle Technova Barcelona, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i Barcelona Activa, entre d’altres. 

També et pot interessar